Informatie werkwijze Huisartsenpraktijk De Schakel tijdens Corona-epidemie – Huisartsenpraktijk de Schakel – Nijmegen
Meijhorst 1003 B 6537 EE Nijmegen
Header afbeelding

Informatie werkwijze Huisartsenpraktijk De Schakel tijdens Corona-epidemie

Tekst bijgewerkt op 10 mei 2021

Hoe werkt het op de praktijk

Door de corona-epidemie werken wij in de huisartsenpraktijk iets anders dan u gewend bent. Dat doen we omdat het op de huisartsenpraktijk niet te druk mag worden. Maar we vinden het wel erg belangrijk dat iedereen de zorg krijgt die nodig is. Daarom kan het zijn dat u langer moet wachten voordat u een afspraak krijgt. Ook kan het zijn, dat we u vragen niet naar de praktijk te komen. In plaats daarvan kunnen we uw vraag telefonisch, per mail of tijdens een video-consult beantwoorden. Wat betekent dit voor u?

  • Als u denkt dat u naar de dokter moet, kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Hier vindt u informatie over heel veel klachten en ziektes. Veel klachten gaan vanzelf over. Maar op Thuisarts.nl leest u ook wanneer het belangrijk is om wél een dokter te bellen.
  • U kunt alleen op de praktijk komen als u daarvoor telefonisch een afspraak heeft gemaakt. Als u belt, zal de assistente u vragen stellen. Zo kan zij beoordelen wat het beste bij uw klachten past: een afspraak op het spreekuur, een advies, een telefonisch consult met de dokter, een email (bijvoorbeeld een foto van een huidplekje) of een beeldbel-consult.
  • Als u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het corona-virus, dan beoordeelt de assistente of u daarvoor op de praktijk kunt komen. Het kan ook zijn, dat de dokter bij u thuis komt. Als u met dit soort klachten wordt onderzocht, trekt de huisarts altijd beschermende kleding aan.
  • U kunt voorlopig geen afspraak inplannen via de website, omdat we dan niet goed kunnen vragen of uw klachten met corona te maken hebben.
  • Wij vragen u dringend om een mondkapje te dragen als u het gezondheidscentrum binnen komt. Kom niet samen maar graag alléén.

Zie ook dit korte filmpje.

Wij hopen op uw begrip voor bovenstaande maatregelen.

Vaccinaties tegen het corona-virus (landelijke info-lijn 0800-1351)

Er wordt momenteel in Nederland zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen vaccineren een groot deel van de burgers. Huisartsen krijgen hiervoor het AstraZeneca-vaccin en kunnen GEEN ander merk vaccin bestellen. De komende tijd zullen wij zo snel mogelijk organiseren dat bepaalde groepen patiënten gevaccineerd kunnen worden. Het prikken kan pas starten als wij genoeg vaccins hebben ontvangen.

De huisarts bepaalt niet wie er als eerste een vaccinatie tegen corona krijgt, dat doet het RIVM. Het RIVM heeft een aantal groepen patiënten op volgorde vastgesteld. Deze groepen patiënten zullen vanzelf een uitnodigingsbrief ontvangen als zij aan de beurt zijn.

U kunt met een gerust hart een afspraak maken voor uw vaccinatie. Het vaccin dat u krijgt is veilig. In de uitnodiging staat uitgelegd hoe u de afspraak kunt maken.

Let op:

  • zonder oproepkaart kunnen wij u niet prikken, dus neem deze mee naar uw vaccinatie-afspraak.
  • we kunnen u helaas niet op een andere dag prikken dan de datum die in de brief staat. Dit heeft te maken met transport en koeling van het vaccin.
  • u kunt niet kiezen welk vaccin u krijgt; huisartsen kunnen alleen vaccineren met het AstraZeneca vaccin.

Voor alle patiënten die nog geen uitnodiging hebben ontvangen geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen tot er voldoende vaccins worden geleverd om te volgende groepen uit te kunnen nodigen. De huisarts heeft geen invloed op de selectie of volgorde van de patiënten die gevaccineerd moeten worden.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona. Of bel 0800-1351.

Voor overige vragen en voorlichting over Corona:

Thuisarts: www.thuisarts.nl/corona

Pharos: www.pharos.nl/coronavirus

RIVM: 0800-1351 of www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus