Huisartsenpraktijk de Schakel – Nijmegen

Tekst bijgewerkt op 26 september 2021

Corona-maatregelen op de praktijk

Door de corona-epidemie hebben we het afgelopen jaar anders gewerkt dan dan u gewend bent. Gelukkig zijn steeds meer mensen beschermd tegen corona en daarom worden de corona-maatregelen in Nederland stapsgewijs los gelaten. Ook op de praktijk laten we een aantal maatregelen los, omdat het besmettingsgevaar kleiner is geworden. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat onze patiënten veilig zijn in de praktijk. Ook we willen graag voorkomen dat ons personeel ziek wordt. Daarom vragen wij u het volgende:

  • Als u denkt dat u naar de dokter moet, kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Hier vindt u informatie over heel veel klachten en ziektes. Veel klachten gaan vanzelf over. Maar op Thuisarts.nl leest u ook wanneer het belangrijk is om wél een dokter te bellen.
  • Als u luchtwegklachten heeft, vragen we u niet naar de praktijk te komen maar eerst de assistente te bellen. Als u belt, zal de assistente u vragen stellen. Als u dezelfde dag door een dokter gezien moet worden, maakt zij een afspraak op een aangepast tijdstip. Als uw klachten niet zo dringend zijn, vraagt de assistente u eerst een corona-test bij de GGD te doen.
  • U kunt weer een afspraak inplannen via de website, maar NIET als u luchtwegklachten heeft. We vragen u dan te bellen.
  • Op de praktijk houden we in de wachtkamer nog steeds anderhalve meter afstand. Daarom vragen wij u als het kan alléén naar de praktijk te komen, dus niet met iemand samen.
  • Op de praktijk hoeft u geen mondkapje meer te dragen, behalve als u luchtwegklachten heeft.

Wij hopen op uw begrip voor bovenstaande maatregelen.

Vaccinaties

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een e-mail naar de praktijk, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona. Of bel 0800-1351.

Voor overige vragen en voorlichting over Corona:

Thuisarts: www.thuisarts.nl/corona

Pharos: www.pharos.nl/coronavirus

RIVM: 0800-1351 of www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus