Huisartsenpraktijk de Schakel – Nijmegen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Schakel
Meijhorst 1003b 6537 EE
Nijmegen

Tekst bijgewerkt op 20 januari 2022

Corona-maatregelen op de praktijk

Door de corona-epidemie werken we anders gewerkt dan u gewend bent. We vinden het heel belangrijk dat onze patiënten veilig zijn in de praktijk én we willen graag voorkomen dat ons personeel ziek wordt. Daarnaast is de werkdruk momenteel erg hoog doordat de ziekenhuizen en GGZ overbelast zijn en ook onze huisartsenpraktijk te maken heeft met zieke medewerkers.

Daarom vragen wij u het volgende:

  • Als u denkt dat u naar de dokter moet, kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Hier vindt u informatie over heel veel klachten en ziektes. Veel klachten gaan vanzelf over. Maar op Thuisarts.nl leest u ook wanneer het belangrijk is om wél een dokter te bellen.
  • Houdt rekening met langere wachttijden aan de telefoon. Ook kan het langer duren voor u bij de huisarts terecht kunt.
  • Als u luchtwegklachten heeft, vragen we u niet naar de praktijk te komen maar eerst de assistente te bellen. Als u belt, zal de assistente u vragen stellen. Als u dezelfde dag door een dokter gezien moet worden, maakt zij een afspraak op een speciaal tijdstip. We vragen u dan buiten te wachten tot de huisarts u belt om binnen te komen. Als uw klachten niet zo dringend zijn, vraagt de assistente u eerst een corona-test bij de GGD te doen voor onze veiligheid.
  • U kunt een afspraak inplannen via de website, maar NIET als u luchtwegklachten heeft. We vragen u dan te bellen voor een afspraak.
  • Op de praktijk houden we in de wachtkamer nog steeds anderhalve meter afstand. Daarom vragen wij u als het kan alléén naar de praktijk te komen, dus niet met iemand samen.
  • Op de praktijk vragen we u een mondkapje te dragen.

Wij hopen op uw begrip voor bovenstaande maatregelen.

Vaccinaties

De huisarts heeft geen rol meer bij de corona-vaccinaties. Dat loopt helemaal via de GGD.

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een locatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

 

Voor overige vragen en voorlichting over Corona:

Vaccinaties: thuisarts.nl of bel 0800-1351.

Thuisarts: www.thuisarts.nl/corona

Pharos: www.pharos.nl/coronavirus

RIVM: 0800-1351 of www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus