Huisartsenpraktijk de Schakel – Nijmegen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Schakel
Meijhorst 1003b 6537 EE
Nijmegen

Assistentes

De assistente is de persoon die u hoort als u de praktijk belt. De assistente heeft veel verschillende taken. Ze plant de consulten op het spreekuur, de visites en de belafspraken. Daarvoor zal de assistente altijd even vragen wat uw klachten zijn. Dat helpt haar om te beoordelen of en wanneer u door de huisarts gezien moet worden.

U kunt de assistente ook bellen voor uitslagen van laboratorium- of röntgenonderzoek.

Vaak geeft de assistente u advies over uw klachten. Bijvoorbeeld wat u zelf kunt doen bij verkoudheid, buikgriep, oorontsteking of een letsel. Aan de telefoon probeert de assistente het gesprek kort te houden. De praktijk blijft zo goed bereikbaar voor andere patiënten.

De assistentes hebben een overleg met de huisarts van 10:30 tot 11:00 uur. Zij hebben lunchpauze van 12:30 tot 13:00 uur.

De assistentes hebben ook hun eigen spreekuur. Het meeste doen ze na 15:00. Daarom is het na 15:00 uur alleen mogelijk de assistente te spreken in geval van spoed. Volgt u hiervoor de uitleg die u hoort op het bandje.

U kunt op afspraak ook bij de assistente terecht voor veel vragen en handelingen waarvoor u niet direct naar de dokter hoeft:

urine onderzoeken
oren uitspuiten
wonden verzorgen
bloeddruk meten (alleen voor controle, niet bij klachten)
uitstrijkjes (bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker)
injecties (bijvoorbeelds vitamine B12 en de prikpil)
wratten aanstippen
hechtingen verwijderen
bloedsuiker meten
verstuikte enkel tapen

Een afspraak bij de assistente kunt u via de Patiëntenomgeving zelf inplannen. U kunt ook bellen om een afspraak te maken.