Huisartsenpraktijk de Schakel – Nijmegen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Schakel
Meijhorst 1003b 6537 EE
Nijmegen

Spreekuren

 

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8:00 tot 17:00. Om telefonisch een afspraak te maken kunt u bellen tussen 8:00-15:00. In de Patiëntenomgeving kunt u ook online een afspraak inplannen bij uw huisarts of assistente.

Van 10:30-11:00 overlegt de assistente met de huisarts. Van 12:30-13:00 heeft de assistente pauze. Van 15:00-17:00 is de praktijk alleen bereikbaar voor spoedgevallen of klachten die niet tot de volgende dag kunnen wachten.

Als u het praktijknummer belt, krijgt u een assistente aan de lijn. Zij stelt u dan een aantal vragen. Daardoor kan ze met u bespreken hoe u het beste geholpen kunt worden. Als het nodig is krijgt u een afspraak op het spreekuur. U helpt de assistente door het gesprek kort te houden.

Een afspraak bij de huisarts duurt 12 minuten. Soms is er meer tijd nodig. Bijvoorbeeld omdat u ingewikkelde klachten heeft. Of omdat u meer dan één vraag heeft. Overleg dan met de assistente of er een dubbele afspraak (20 minuten) nodig is.

U kunt via de Patiëntenomgeving ook zelf een afspraak bij de assistente maken. Deze afspraak duurt 10-15 minuten. De assistente is opgeleid om u te helpen met eenvoudige klachten waarvoor u niet direct een dokter hoeft te zien. Lees hier wat de assistente voor u kan doen.

Als u de huisarts telefonisch wilt spreken, kan de assistente u ook een belafspraak geven. Ook is het mogelijk een beeldbel-afspraak te maken. U wordt dan tussen 13:00-18:00 door de huisarts teruggebeld.

 

Online diensten

Als u via de website een afspraak wilt maken, klik dan in het hoofdmenu op de Patiëntenomgeving van uw praktijk. U kunt alleen een afspraak bij uw eigen huisarts of assistente maken. Let op: als u een dringende klacht heeft, moet u de assistente bellen.

U kunt in de Patiëntenomgeving ook een email consult aanvragen. Hiermee kunt u korte of eenvoudige vragen stellen aan uw huisarts of assistente. U krijgt dan binnen 2 dagen antwoord.

In de Patiëntenomgeving is het ook mogelijk om meetwaarden door te geven: denk aan de bloeddruk (u kunt hiervoor bij ons een meter lenen), het zuurstofgehalte en temperatuur (bijvoorbeeld als u corona heeft, ook hiervoor kunnen wij de meters uitlenen) of uw gewicht.

Als u een afspraak wilt afzeggen, kunt u het praktijknummer bellen en 5 kiezen. Als u een gemiste afspraak niet heeft afgezegd, kunt u hiervoor een rekening krijgen.